Cуд скасував мораторій Львівської облради на публічне використання російськомовного культурного продукту

Новини 17 Січня, 2019 103

Ілюстрація: "Варіанти"

Львівський окружний адміністративний суд 16 січня скасував рішення Львівської обласної ради про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Про це повідомили у Львівській обласній раді, – передає УНІАН.

Керівник юридичного відділу Львівської обласної ради Андрій Мельник зазначив, що про рішення суду в обласній раді дізналися з відкритих джерел, оскільки її представників на засіданні не було «з обґрунтованих причин».

«Перед засіданням суду ми подали клопотання про відкладення даного засідання, оскільки всі працівники юридичного відділу обласної ради у цей час були задіяні в інших засіданнях. Ми були впевнені, що суд візьме до уваги наше клопотання, яке було першим у даній справі і обґрунтованим. Але суд знехтував нашим клопотанням. Таким чином, представники облради були позбавлені права захищати інтереси обласної ради», – пояснив Мельник.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook Сергій Іванов-Малявін, який виступав одним із позивачів у даній справі, 16 січня мораторій на російськомовний культурний продукт скасовано. Рішення ухвалив суддя Зіновій Гавдик.

У Львівському окружному адміністративному суді підтвердили інформацію про ухвалення цього рішення та зазначили, що позивачами у справі виступили: громадська організація «Всеукраїнський громадський рух «Український вибір – Право народу» та громадянин Сергій Іванов-Малявін.

Тексту рішення у Єдиному реєстрі судових рішень поки що немає.

Як повідомлялося, 18 вересня 2018 року Львівська обласна рада ухвалила рішення про заборону на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області до моменту припинення окупації українських територій.

Коментарі

Позначки: , ,