Cьогодні у Стамбулі Синод затвердить текст Томосу та дату Собору для України

Новини 29 Листопада, 2018 208

Фото: Укрінформ

У Стамбулі розпочалося засідання Синоду, на якому очікується затвердження тексту Томоса та дати проведення Об’єднавчого Собору в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні переддень святого Андрія, це особливе свято у Вселенському Патріархаті, оскільки з ім’ям цього апостола пов’язують заснування тут першої християнської громади, і сам апостол вважається небесним покровителем Вселенської церкви. На 18-ту запланована служба у храмі Святого Георгія, що на території Вселенського Патріархату. До цього часу засідання Синоду закінчиться», – розповіли агентству джерела в Патріархаті.

О 9.50 за місцевим часом (8.50 за Києвом – ред.) до будівлі, де проходить засідання Синоду, прибув Вселенський Патріарх Варфоломій. Він привітався з присутніми, від коментарів відмовився.

Як повідомляв раніше директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко, який зараз перебуває в Стамбулі, Томос буде затверджений на цьому Синоді, також буде визначено дату проведення Собору в Києві, на якому буде оголошена церква, обрано предстоятеля, який приїде в Константинополь, щоб отримати Томос після співслужіння зі Вселенським патріархом.

 

Коментарі

Позначки: , ,