Cлуга народу Дубинський обирав помічниць за зростом

Новини 25 Серпня, 2019 409

Новообраний нардеп від “Слуги народу” Олександр Дубинський виставив фото з підписом “Выбираем помощниц. Прошу ниже 175 см не беспокоить”.

Як пише  «Центр інформації про права людини», пізніше, коли йому вказали на сексистський характер допису, він записав відео, у якому зазначив, що “фотографія розірвала пукани порохоботів і соросят”, і додав цілу тираду “дебілів”, які не мають почуття гумору і “всюди бачать якусь зраду і якийсь сексизм”.

На порталі “Ґендер в деталях”, де в серпні запустили кампанію “Сексизм-патруль”, зазначили, що допис Дубинського – “це не лише невдалий жарт, це конкретна ілюстрація того, як він ставиться до жінок та до своєї депутатської діяльності”.

“Ми не маємо наміру терпіти такого ставлення народних обранців і вимагаємо від “Слуги народу” негайної реакції на цю ситуацію, а також пропонуємо нарешті розплющити очі на загальний рівень культури спілкування кандидатів партії і почати виховувати в них повагу до 54% населення країни”, – зазначили ініціатори кампанії.

Прокоментувала допис Дубинського й очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун.

“Схоже, народний обранець не усвідомлює, що, навіть назвавши це “жартом”, він не знімає з себе відповідальності за образу. Більше того, невизнання помилки свідчить про те, що сексизм – його усвідомлена позиція.

Для людини, яка представлятиме інтереси народу України, це неприпустимо. Навіть у форматі жарту. Говорити такою мовою – це демонструвати низький рівень громадянської свідомості, принижувати свою власну гідність і знецінювати гідність своїх майбутніх колег”, – написала вона на своїй сторінці у фейсбуку.

Вона також нагадала, що всі народні депутати мають дотримуватися “депутатської етики”. Визначення цього терміна в законодавстві містить заклик: “…завжди поважати честь і гідність інших народних депутатів, службових та посадових осіб і громадян; утримуватись від дій, заяв та вчинків, що компрометують його самого, виборців, Верховну Раду України, державу”.

 

Коментарі

Позначки: , ,