Червоноград та Львів можуть утворити ОТГ

Новини 22 Листопада, 2018 551

Ілюстрація: nadbugom.in.ua

Розпочався процес приєднання територіальних громад до міст обласного значення

В Україні розпочався процес приєднання територіальних громад до міст обласного значення й в тому числі і до обласних центрів, які мають можливість стати об’єднаними територіальними громадами.

Про це на засіданні уряду повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, інформує nadbugom.in.ua з посиланням на Урядовий портал.

Зазначається, що це нові можливості для розвитку – посилити людський ресурс громад, розвинути інфраструктуру.

«Сьогодні 26 міст обласного значення мають можливість стати ОТГ. Це Хмільник, Добропілля, Костянтинівка, Маріуполь, Мирноград, Покровськ, Новогродівка, Селидове (Донецька обл.), Бердичів, Коростень, Малин, Новоград-Волинський, Бердянськ, Коломия, Львів, Червоноград, Тернопіль, Бережани, Куп’янськ, Лозова, Славута, Старокостянтинів, Кам’янець-Подільський, Хмельницький, Чернівці. Житомир вже став першим обласним центром, який створив ОТГ» – наголосив Геннадій Зубко.

21 листопада Уряд також вніс зміни до перспективних планів формування територій громад Запорізької, Чернівецької, Житомирської, Донецької, Харківської, Тернопільської, Львівської, Хмельницької та Івано-Франківської областей.

 

Коментарі

Позначки: , , ,