Чергова піар-акція Садового – депутати ЛМР про Кодекс етичної поведінки посадовців

Новини 23 Вересня, 2019 150

Андрій Садовий

На Львівську міську раду, а також на виконавчі органи мерії та комунальні підприємства чекають нововведення: Виконавчий комітет ЛМР за особистої підтримки мера Львова Андрія Садового, затвердив Кодекс етичної поведінки посадовців.

Спочатку розмови про запровадження такого документу у політичних і журналістських колах вважали несерйозними й навіть жартівливими, тепер же депутати ЛМР відверто заявляють про те, що такий крок – це ніщо інше як піар чинного мера перед майбутніми виборами:

“Якщо тато з мамою не виховали, то можна казати чи писати все що завгодно… Поки у людини не буде внутрішнього відчуття і розуміння, а також якісної освіти, на жаль, кодекси тут не допоможуть.

А щодо такої ініціативи, то це якраз у стилі Андрія Івановича – ні про що, тут навіть важко щось конкретно коментувати. Це чергова піар-ініціатива, яка йому, я вважаю, не допоможе”, – сказав у коментарі 4studio депутат ЛМР Петро Адамик.

Також він додав, що якби такі ініціативи дозволяли вчасно та якісно проводити ремонти доріг у місті, врегулювати питання з незаконними забудовами чи відкатами, то у таких діях була б доцільність.

Не сприймає серйозно такої ініціативи й інший депутат ЛМР Ігор Телішевський:

“Це повна дурня і виглядає так, що міський голова вже не знає, що придумати і так у нас з’явився цей Кодекс етичної поведінки. Це не більше, аніж піар-хід, аби про нього згадали і написали. На мою думку, це взагалі не варто брати до уваги і на ділі нічого не зміниться”, – вважає депутат.

Нам також вдалось поспілкуватись телефоном із екс-мером Львова Любомиром Буняком, який  вважає таку ініціативу Андрія Садового недоцільною:

“Не зовсім розумію суті такого кодексу і його доцільності взагалі, мені здається, це не є актуально”, – сказав Любомир Буняк.

Нагадаємо, Виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення про затвердження Кодексу етичної поведінки посадових осіб та працівників виконавчих органів мерії, її установ, організацій та комунальних підприємств. Як акцентував міський голова Львова Андрій Садовий, прийняття такого кодексу — це прецедент, адже більшість міст в Україні такого документу не мають.

Коментарі

Позначки: , , ,