Британська компанія має намір видобувати нафту на Турківщині

Новини 24 Серпня, 2019 552

Ілюстрація: Бойківська правда

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зустрівся з делегацією компанії Cadogan Petroleum на чолі з її головним виконавчим директором Гвідо Мікелотті.

На початку зустрічі Олександр Ганущин підкреслив, що на Львівщині завжди раді інвесторам. «І особливо тим, які готові інвестувати в розробку українських надр. Львівська обласна рада зазвичай питання, пов’язані з надрокористуванням, вирішує позитивно», – зауважив він.

Беручи слово, Гвідо Мікелотті, акцентував, що компанія Cadogan Petroleum розглядає Львівщину як головний центр своєї діяльності, адже вбачає в регіоні сприятливе середовище для роботи та інвестицій.

Окрім того, головний виконавчий директор компанії заявив про намір продовжувати працювати на Львівщині, зокрема у Старосамбірському, Самбірському і Турківському районах. «Йдеться про продовження діяльності та отримання спецдозволу на видобування Блажівського нафтового родовища, а також про продовження спецдозволу на Бітлянській ділянці. Наразі компанія підготувала і подала всі необхідні документи в Державну службу геології та надр України та розраховує на підтримку місцевої влади, коли їй надійдуть ці документи від ДГС», – пояснив Гвідо Мікелотті.

У свою чергу Олександр Ганущин повідомив гостям, що компанії, які беруть дозволи, пов’язані з нафтою і газом в області, підписують угоду про соціальну підтримку територій, на яких планують працювати. «У даній ситуації йдеться про Старосамбірський і Турківський райони. Громадам важливо, щоб наміри про соціальну підтримку територій Ви задекларували на рівні угоди з тривалим терміном», – сказав очільник облради.

У продовження теми генеральний директор українського офісу Cadogan Petroleum Андрій Білий поінформував, що компанія співпрацює з місцевими громадами і готова й надалі підтримувати соціально важливі проекти. «Лише за останні 1,5 роки ми взяли участь в багатьох соціальних проектах: співфінансували проект Південний газопровід, здійснювали капітальний ремонт вулиць, будівель, тротуарів та багато іншого», – розповів він.

Наприкінці зустрічі очільник облради запросив гостей відвідати Дні Добросусідства на Турківщині 27-28 вересня, які покликані відновити увагу до нового пункту пропуску Боберка – Смольник.

«Підтримуємо всі починання Cadogan Petroleum на Львівщині задля розвитку області», – підсумував Олександр Ганущин.

Довідка.

Cadogan Petroleum – британська незалежна нафтогазова компанія, що котирується на Лондонській фондовій біржі та працює в Україні з 2006 року. Компанія займається проведенням геологічної розвідки та експлуатації ліцензійних ділянок в Україні. Поточна виробнича діяльність компаній групи Cadogan зосереджена на двох ділянках, що розташовані у Львівській області: в селищах Монастирець і Бітля.

Публікація «Бойківська правда»

Коментарі

Позначки: