Блаженніший Епіфаній їде до Львова

Новини 31 Липня, 2019 100

Ілюстрація: portal.lviv.ua

Глава ПЦУ очолить Святкову Літургію у Свято-Володимирському храмі ПЦУ в місті Винники

6 серпня 2019 року, о 10:00 год., у приміщенні Львівської міської ради (Мала сесійна зала), відбудеться брифінг з нагоди ІІІ відродження УАПЦ.

Як повідомляє «Духовна велич Львова», спікерами будуть: Митрополит Львівський ПЦУ Макарій, Настоятель Свято-Успенської церкви м. Львова – митр. прот. Ігор Бурмило, Голова Львівського ставропігійного Братства св. ап. Андрія Первозваного – диякон Юрій Федів.

Модератор – Юліана Лавриш, редактор сайту “Духовна велич Львова”.

Скриншот ФБ

17-18 серпня Львів буде центром святкування 30-річчя ІІІ відродження УАПЦ. З нагоди цієї події до міста прибуде Митрополит Київський і всієї України Блаженніший Епіфаній – Предстоятель Православної Церкви України разом із єпископатом. Очікуємо прибуття близько 35 єпископів із усіх єпархій України.

Як відомо, 19 серпня 1989 р. прот. Володимир Ярема (з 1993 р. Патріярх УАПЦ Димитрій) проголосив у Петро-Павлівській церкві м. Львова ІІІ відродження УАПЦ: відхід парафії від Московської Патріярхії та початок формування церковної структури УАПЦ. Парафія повідомила цю інформацію телеграмою Вселенській та Московській Патріярхії, а також Предстоятелю УАПЦ у діаспорі Митрополиту Мстиславу Скрипнику.

17-18 серпня 2019 року у нашому місті відбудеться низка заходів: урочиста академія в Національному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької, панахида на могилах Патріярха Димитрія та борців за волю України, всенічна відправа у Петро-Павлівській церкві, яка стала центром ІІІ відродження УАПЦ.

Святкова Літургія, яку очолить Глава ПЦУ, буде відслужена у Свято-Володимирському храмі ПЦУ в місті Львів-Винники у співслужінні духовенства Церкви. Спів св. Літургії будуть супроводжувати три хори, які протягом 30 років активно працювали для розвитку Православної Церкви.

 

Коментарі

Позначки: , , ,