Біля Верховної Ради мітингують шахтарі, чорнобильці та афганці Львівщини

Новини 19 Червня, 2018 129

Фото ілюстративне. Джерело: qha.com.ua

Біля центрального входу до будівлі Верховної Ради України сьогодні, 19 червня, проходять акції шахтарів, чорнобильців та ветеранів війни в Афганістані.

Шахтарі тримають прапори з символікою Незалежної профспілки гірників України, а також плакати з гаслами, серед яких, зокрема, «Припиніть знищувати вугільну галузь» та «Вугільна галузь потребує підтримки». Шахтарі стукають своїми помаранчевими касками об металевий паркан, що розділяє площу Конституції, – інформує УНІАН.

Поруч з гірниками свою акцію проводять чорнобильці. Згідно з їхніми транспарантами, вони представляють різні обласні осередки організації «Союз Чорнобиль України». Зокрема, зазначається, що вони з Львівщини, Хмельниччини та Чернігівщини. На одному з їхніх транспарантів наголошується: «В 1986 ми були героями. Чому сьогодні ми злидарі?».

Поряд із чорнобильцями розмістилися представники Української спілки ветеранів Афганістану. Серед їхніх гасел, зокрема, «Афганці терплячі, але всьому є кінець». Вони вимагають не погіршувати соціальні стандарти ветеранам війни, членам сімей загиблих і померлих воїнів, ветеранам силових структур та правоохоронних органів.

Як повідомляє на своїй сторінці у Facebook голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, на акцію до Києва з‘їхалися шахтарі з усієї України.

«Заборгованість із зарплати перед гірниками державних вугледобувних підприємств складає 761,1 млн грн.», – наголошує Волинець.

Опубліковано Mykhailo Volynets 19 червня 2018 р.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,