Біля Львова майже сотня рятувальників кілька годин приборкувала вогонь на заводі з виробництва соняшникової олії

Новини 17 Січня, 2019 124

Фото: ДСНС

Поблизу Львова, у селі Ставчани Пустомитівського району,  близько сотні рятувальників протягом кількох годин гасили пожежу на олійному заводі.

Як повідомили  у прес-центрі ГУ ДСНС у Львівській області, 16 січня о 17:26 надійшло повідомлення про пожежу на вул. Шашкевича у селі Ставчани.

Пожежа виникла на території підприємства з виробництва соняшникової олії в металевій сушці з насінням соняшника. На місце події були направлені підрозділи ДСНС Львівщини за підвищеним номером виклику.

Як зазначається у повідомленні, вогнеборцям вдалось запобігти розповсюдженню полум’я на поруч розташоване технологічне обладнання, врятувати елеватор та 10 ємностей для зберігання готової продукції.

Пожежу ліквідували о 21:17 в складі 8-ми ланок газодимозахисної служби. Вогнем знищено 40 т насіння соняшника, пошкоджено металеву сушку, ланцюговий конвеєр, резервуар для зберігання готової продукції на площі 60 кв. м.

До ліквідації пожежі залучили 16 одиниць спецтехніки та 96 рятувальників.

Обставини виникнення пожежі, причина загорання та сума збитків з’ясовуються. Внаслідок події ніхто не постраждав.

За інформацією з відкритих джерел,  пожежа сталася на заводі з виробництва олії ПП «Оліяр», який є одним з найбільших в Україні виробників рослинної олії.

Відео: ДСНС

 

Коментарі

Позначки: , ,