Більшість українців хоче повернення ОРДЛО без особливого статусу територій

Новини 25 Листопада, 2017 32

Ілюстративне фото

Більшість українців виступає за те, що окуповані території Донецької і Луганської областей повинні повернутися в свої області на колишніх умовах

Такими є дослідження Київського міжнародного інституту соціології, передає “DT.ua”.

Як зазначає соціолог, директор фонду “Демократичні ініціативи” Ірина Бекешкіна, думка щодо надання автономії, спеціального статусу або особливих повноважень цим територіям – у цілому населення не підтримує.

“Мені здається, що особливості цього регіону, як і особливості ставлення громадян до вирішення проблем Донбасу, повинні бути враховані під час вироблення повноцінної стратегії і розробки тактики повернення цих територій. Реального, а не формального повернення в український простір. І, звичайно, реалізація цієї стратегії передбачає велику роз’яснювальну роботу. Якщо метою є реінтеграція не тільки територій, але і людей”, – додала Бекешкіна.

Також, за даними дослідження, чверть українців  вважають, що неконтрольовані території повинні повернутися під контроль України, але з великими повноваженнями. За їх відокремлення від України – 7%, за приєднання до Росії – 2%.

Коментарі

Позначки: ,