Більшість громад Львівщини неефективно збирають плату за землю, – експерт

Новини 12 Листопада, 2018 67

В ОТГ Львівщини склалася вкрай напружена ситуація з надходженнями з плати за землю в ОТГ. 19 з 35 громад не забезпечують передбачених в бюджеті надходжень за 9 місяців. 15 громад знизили ріст надходжень у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Про це повідомила консультант з бюджетних питань Ярослава Пишник, інформує Офіс реформ у Львівському РВ АМУ.

По Нижанковицькій громаді виконання плану надходжень за 9 місяців складає 516 тис. грн. або 71,7%. І в порівнянні з минулим роком надходження зменшилися майже на половину і складають 54.7%. Незадовільною можна назвати і ситуацію в Новокалинівській ОТГ, де надходження за 9 місяців складають 1 338,4 тис. грн..  або 66,8% до відповідного періоду минулого року.

Незадовільна ситуація з надходженнями плати за землю складається у таких громадах: Великомостівська, Магерівська, Заболотцівська, Дублянська, Мостиська та ряду інших громад.

“Така ситуація викликає певну напруженість у фінансуванні першочергових видатків у вищезазначених громадах. Часто громади жаліються на те, що їм бракує коштів і просять їх в обласному бюджеті, жаліються, що не отримують достатньо коштів від держави, водночас самі не використовують всі можливості для наповнення своїх бюджетів”, – зазначила вона.

Коментарі

Позначки: ,