Білорусь оголосила персоною нон грата радника посольства України

Новини 20 Листопада, 2017 55

Ілюстративне фото

Білорусь оголосила персоною нон грата радника посольства України Ігоря Скворцова

“За діяльність, несумісну з дипломатичним статусом, Скворцов оголошений персоною нон грата”, – повідомив сьогодні журналістам офіційний представник Комітету державної безпеки Білорусі Дмитро  Побяржин,  інформує  БЕЛТА.

За інформацією БЕЛТА, “затриманий в Білорусі громадянин України Павло Шаройко підтвердив, що координацію його розвідувальної діяльності здійснював співробітник головного управління розвідки Міністерства оборони України Ігор Скворцов, який діяв під прикриттям посади радника посольства України в Білорусі”.

“25 жовтня в Міністерство закордонних справ Білорусі направлено матеріали, що підтверджують протиправну діяльність спецслужб України проти нашої держави. Через кілька годин про затримання українського розвідника зовнішньополітичним відомством був проінформований посол України в Білорусі Ігор Кизим. З урахуванням характеру двосторонніх відносин досягнуто домовленості дані факти не розголошувати”, – додав офіційний представник КДБ.

Нагадаємо, 17 листопада голова Національної суспільної телерадіокомпанії Зураб Аласанія повідомив, що у Білорусі за підозрою у шпигунстві затримали журналіста “Українського радіо” Павла Шаройка. 18 листопада кореспондента “Українського радіо” відвідав український консул.

Комітет держбезпеки Білорусі заявив, що затриманий в Білорусі український журналіст Павло Шаройко створив агентурну мережу з числа громадян Білорусі, які за винагороду збирали для нього відомості розвідувального характеру.

Коментарі

Позначки: