Бібліотека Стефаника отримала сучасне обладнання для зберігання інформації (ФОТО)

Новини 24 Травня, 2019 406

Передача обладнання бібліотеці Стефаника, фото: 4studio

Сьогодні, 24 травня, одна з провідних компаній у сфері комунікацій Huawei передала сучасне обладнання Львівській національній бібліотеці імені Василя Стефаника.

Відтепер наукова бібліотека матиме сервери для зберігання та оцифровування інформації.

“Це дуже оптимічстична подія у Львові. Українці та дослідники з різних країн мають унікальний інтелектуально-науковий центр, яким є бібліотека Стефаника. Тут є понад 8 млн книг, деякі із ХІ століття, документи тощо. Бібліотека входить в дев`ятку європейськи наукових бібліотек. Сьогоднішня подія є прекрасним кроком в цьому напрямі, адже до нас звертаються зі всього світу по інформацію”, – зазначив генеральний директор компанії Василь Ферштей.

Він також наголосив, що важливо надати бібліотекам можливість використати ІТ-технології, адже попри те, що ІТ забирає із залу читачів, запит на інформацію зберігається.

“У нашій бібліотеці Стефаника є багато безцінних речей, які треба оцифрувати і систематизувати, аби передати це все добро майбутнім поколінням. Компанія Huawei власне у цьому нам і допомогла, за що ми їм дуже вдячні. Сподіваюсь, що вони не зупиняться на досягнутому й прожовжать допомагати Львівщині”, – сказав присутній на передачі обладнання голова ЛОДА Олег Синютка.

“Ми й надалі підтримуватимемо Україну та робитимемо все, що в наших силах для оцифрування цінних архівних документів”, – запевнив керівник департаменту комунікацій Huawei Гуань Шилунг.

Коментарі

Позначки: , ,