Безхатченки з Трускавця масово мігрують в Дрогобич та Борислав

Новини 05 Лютого, 2019 740

Ілюстрація: galas.te.ua

У Трускавці поменшало безхатченків – їм ніде грітися.

Як пишуть «Джерела Трускавця», таку інформацію озвучив 4 лютого на оперативній нараді мер міста пан Кульчинський.

За його твердженнями – люди без постійного місця проживання із курорту в останні роки масово мігрують в сусідні міста – Дрогобич та Борислав. Оскільки Трускавець повністю перейшов на індивідуальне опалення для населення, тож облюбовані для нічлігу місця, де безхатьки грілися та залишалися на зимівлю, підвали та горища залишилися з холодними трубами.

Як відомо в Трускавці діє пункт обігріву на території міської лікарні, щоправда, люди туди часто не звертаються. З кількох причин – розташування лікарні на околиці міста, та й усвідомлення того, що це важливий стратегічний багатолюдний об’єкт міста.

Натомість крок назустріч безхатькам та людям, які долею випадку залишилися без покрівлі над головою, зробив Дрогобич. Там за ініціативи громадської організації «Спільнота взаємодопомоги «Наша Хата» на базі приміщення колишнього стаціонару шкірвендиспарсеру цього року створюють для безхатьків центр нічного перебування, який паралельно виконуватиме і місію пункту обігріву.

Як повідомив керівник ГО «Наша хата» Василь Голод, окрім нічліжки тут буде працювати соціальний гуртожиток для випускників “Нашої хати” – бездомних людей, які довгий час проживають в спільноті і хочуть повернутися до соціуму, тобто до повноцінного життя. «Після завершення всіх ремонтних робіт цей центр буде діяти, як осередок, де щоденно можна буде прийти потребуючим людям, поїсти, помитися, випрати одяг, підстригтися, отримати гуманітарну допомогу. А в холодну пору року тут можна переночувати та зігрітися”, – наголошує пан Голод.

 

Коментарі

Позначки: ,