Без поїздів: залізничники погрожують масовими страйками

Новини 12 Листопада, 2019 877

Фото: "Вести"

Деякі працівники впевнені, що потрібно в знак протесту заблокувати роботу залізниці. Одні пропонують зупинити потяги на три години, інші – на 12 годин

В «Укрзалізниці» грядуть масові страйки співробітників, яких керівництво, які отримують величезні премії, позбавляє бонусів – залізничники вимагають від дирекції виплатити їм т.зв. 13-ма зарплату і підвищити оклади, як і було обіцяно. Також вони збираються вимагати відставки керівництва.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє Аgronews.

Як відзначили співробітники, після підвищення зарплати в липні на 10% премію знизили до 10%. Причиною у перевізника назвали важкі часи. Але в той же час розділі «Укрзалізниці» нараховують зарплату кожен день і в сумі він має півмільйона гривень на місяць. Співробітники компанії в середньому отримують близько 10 тис. грн.

Незважаючи на те, що компанія має великі борги, економити в наступному році також не планують. Наприклад, за консультації з питання підготовки документів для проведення закупівель, згідно з планом на цей рік, віддадуть 3,348 млн грн. А за послуги “щодо розробки методологічних рекомендацій щодо формування проекту політики винагород глави і членів правління” компанія виділяє 809 тис. Грн.

У зв’язку з цим в соцмережах співробітники «УЗ» влаштували флешмоб, наступним кроком планується всеукраїнська акція протесту, а співробітники мають намір вимагати зміни керівництва.

Деякі працівники впевнені, що потрібно виходити на масштабну акцію і в знак протесту заблокувати роботу залізниці. При цьому одні пропонують зупинити потяги на три години, тоді ж як інші – на 12 годин. Незважаючи на обурення співробітників, керівництво компанії поки ніяк не відреагувало на них.

 

Коментарі

Позначки: , , ,