Berlinale буде радий українським фільмам – директор фестивалю

Новини 11 Лютого, 2018 29

Ілюстративне фото

Берлінський міжнародний кінофестиваль буде радий, якщо на ньому будуть представлені українські фільми, а також картини про Україну

 

“Ми будемо готові розглянути українські заявки, якщо будуть документальні, а також ігрові картини; розглянути і вирішити, чи підходять вони для наших програм”, –  сказав директор Berlinale Дітер Косслік, повідомляє Укрінформ.

Він зауважив, що у Німеччині і Європі відносно добре знають про те, що відбувається сьогодні і в останні роки в Україні з програм новин. “Якщо ж буде більше фільмів, які представлять події під новим, іншим кутом; фільмів – документальних, ігрових, – які розповідають нові історії, звичайно ж ми їх покажемо”, – запевнив Косслік.

Директор фестивалю додав, що “радий, що хоча б один фільм з України представлений цього року у рамках фестивальної програми Panorama”. Це дебютна картина Марисі Нікітюк, яка виступила сценаристом та режисером, “Коли падають дерева” (виробництво Україна-Польща-Македонія за підтримки Державного агентства України з питань кіно). Показ у Берліні фільму про життя в українській глибинці стане світовою прем’єрою.

Крім того, на Європейському кіноринку (EFM) 68-го Berlinale працюватиме Український національний стенд. Традиційно головним його слоганом стане #UkraineIsYourDestination. У рамках EFM буде проведено низку заходів, спрямованих на просування України на міжнародному кіноринку і налагодження співпраці з іноземними партнерами. Асоціація кіноіндустрії України привезе каталог “Українські фільми 2017/2018”, у якому зібрана інформація про найновіші українські роботи – готові та ті, які знаходяться у процесі виробництва.

Нагадаємо, 68-й Berlinale пройде з 15 по 25 лютого. За “Золотих ведмедів” на ньому позмагаються 19 кінокартин. Відкриє фестиваль “Острів собак” Веса Андерсона.

Коментарі