Бельгія отримала ордер на арешт екс-лідера Каталонії Карлеса Пучдемона

Новини 04 Листопада, 2017 42

Карлес Пучдемон

Прокуратура Бельгії в п’ятницю, 3 листопада, отримала ордер на арешт екс-глави Каталонії Карлеса Пучдемона, спрямований владою Іспанії

Відомо, що  іспанський суд видав європейський ордер на арешт Пучдемона і чотирьох його соратників, які в даний час знаходяться в Бельгії. Причиною стала неявка каталонських політиків на судове засідання, яке пройшло напередодні.

Як відомо, 31 жовтня Пучдемон і ще 13 регіональних політиків були викликані до Верховного суду Іспанії для надання свідчень 2 і 3 листопада. Після цього передбачалося прийняти рішення про можливе попереднє ув’язнення політиків.

Зараз Пучдемон разом зі своїми соратниками знаходиться в Брюсселі. Туди він поїхав перед тим, як прокуратура Іспанії пред’явила йому і членам розпущених регіональних адміністрацій і парламенту Каталонії звинувачення в заколоті, підбурюванні до заколоту, повстання проти державної влади і зловживанні бюджетними коштами.

29 жовтня міністр з питань імміграції Бельгії Тео Франкен заявив про готовність надати політичний притулок Карлесу Пучдемону. Втім, наступного дня цю заяву спростував прем’єр-міністр Бельгії.

Коментарі

Позначки: ,