Аномальна спека у Польщі: журналіст радить підготувати автомобіль до поїздки автобаном

Новини 30 Червня, 2019 151

Журналіст Ірина Сандуляк радить водіям підготувати і себе, і автомобіль у разі поїздки у Польщу, де утворилась аномальна спека.

Про це Сандуляк повідомила у Фейсбуці.

“Спека на автобані – це не просто “погодні умови”. Це ситуація підвищеної небезпеки,- коли приємна подорож на швидкості в салоні з кліматизацією за секунду перетворюється в пекло. Чи то дим, чи то пар з-під капоту – і ти опиняєшся під пекучим сонцем , на швидкісній трасі, в іншій країні з пошкодженою системою охолодження двигуна. Пошкодженою власне через спеку – на годиннику вже по 17.00, а на термометрі – ще 35,2 температура повітря і під 50 градусів – температура дороги. Розумієш, що довго тут не вистоїш, і , намагаючись не дивитись на панель, яка блимає попереджувальними сигналами, як різдвяна ялинка, потихеньку відкочуєшся у тінь бічної дороги”, – йдеться у дописі.

Журналіст відзначає: “Далі мала б бути довга і детальна історія про пошук евакуатора, про те, що автосервіси у великому місті закрились ще о 17.00 і до ранку ніхто з тобою навіть говорити не буде, про пошук варіантів – як добратися туди, куди нині конче треба добратися. Нерви, псіхування, багато всякого неприємного…. Вже потім водій евакуатора розказав, що тільки він один сьогодні в радіусі 100 км довкола Катовіц зібрав 7 авто з такою ж проблемою, а ще 2 загорілися в нього на очах. І що вже кілька діб евакуатори працюють практично цілодобово – Польщу накрила спека, а я умудрилась вляпатись у її піковий, найгарячіший за кілька десятиліть, день. І виявилась абсолютно не готовою, бо щось такого трапилось вперше в моєму водійському житті”.

До чого я це все веду – у Європі нова хвиля спеки. Нині вона знову повернулася у Польщу, буде 30+. Якщо найближчим часом плануєте їхати автом європейським автобанами – приготуйте автомобіль і себе. Бо каже один з найвідоміших кліматологів світу професор Штефан Рамсторф, що це літо буде найгарячішим за 1500 років. Та й таке…..”, – підсумувала Ірина Сандуляк.

Коментарі

Позначки: ,