АМУ навчатиме міста та громади стратегічному плануванню

Новини 04 Вересня, 2018 29

Асоціація міст України  в рамках проекту, що реалізується АМУ спільно з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) та фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччини і Європейським Союзом оголосила відбір територіальних громад малих міст, в тому числі ОТГ (членів АМУ), для участі у проекті «Сприяння стратегічному розвитку територіальних громад малих міст». Про це повідомляє Офіс реформ у Львівському РВ АМУ

Проектом передбачається сприяння у розробленні стратегічних та програмних документів територіальних громад малих міст, в тому числі ОТГ, що передбачає цілий комплекс практичних заходів, результатом яких стане розроблення проектів стратегій розвитку територіальних громад, планів заходів з їх реалізації та відповідних систем моніторингу. Наразі, це  важливий напрям у діяльності та розвитку територіальних громад, адже якісна планувальна документація є основою для розвитку територій та сприяє підвищенню їх конкурентоспроможності, залученню додаткових ресурсів, в т.ч. інвестицій.

Для участі у Проекті комісією, утвореною при АМУ, на конкурсних засадах буде відібрано 10 територіальних громад малих міст, в тому числі ОТГ (членів АМУ), для яких і буде розроблено відповідні стратегічні та програмні документи.

Робота над розробленням відповідних документів розпочнеться у жовтні 2018 року після здійснення конкурсного відбору територіальних громад та кваліфікованих експертів, що спеціалізуються на розробленні стратегічних та програмних документів. Розроблення відповідних документів для територіальних громад буде безкоштовним.

Для участі у Проекті запрошуються територіальні громади міст, які:

мають чисельність населення, що не перевищує 50 тис. осіб, в тому числі є міськими об’єднаними територіальними громадами, або громадами, до яких приєдналися суміжні сільські, селищні територіальні громади;

мають бажання підготувати, затвердити та впровадити відповідну стратегію розвитку територіальної громади та мають можливість створити робочу групу з підтримки розробки стратегії розвитку;

не мають актуальної стратегії розвитку;

не є учасниками проектів із розроблення стратегічних та програмних документів, що впроваджуються іншими програмами і проектами міжнародної технічної допомоги.

Для участі у відборі територіальна громада має до 14 вересня 2018 року підготувати та подати в АМУ заявку за підписом міського голови згідно форми, яка є на сайті АМУ. Заявки приймаються виключно електронною поштою на адресу: strategy@auc.org.ua. Запитання приймаються письмово електронною поштою на адресу: strategy@auc.org.ua.

Про результати відбору буде повідомлено на веб-сторінці АМУ www.auc.org.ua після 18 вересня 2018 року.

Коментарі

Позначки: ,