Активізація реформ – умова, за якої ЄС готовий надати нову фінансову допомогу Україні

Новини 01 Грудня, 2017 184

Ілюстративне фото

Європейська комісія готова розглянути питання про подальшу макрофінансової допомоги Україні, за умови активізації реформ

Єврокомісія підкреслює, що в найближчі місяці вирішальне значення матимуть посилення імпульсу реформ з боку України і протидія внутрішньому тиску, метою якого є скасування політики проведення важливих реформ. У заяві  комісії зазначається, що на зустрічі президента Єврокомісії Жан-Клод Юнкера і президента України Петра Порошенка в кулуарах саміту Східного партнерства український президент висловив зацікавленість у подальшій програмі макрофінансової домопоги ЄС.

“Комісія готова оцінити важливість подальших програм макрофінансової допомоги, і, якщо вважатиме це виправданим, готова представити пропозиції щодо нової програми на початку 2018 року. Необхідно провести економічну оцінку, в тому числі необхідності в зовнішньому фінансуванні”, – наголошується в заяві.

Зазначимо, що Порошенко сьогодні на зустрічі з бізнесом у Києві заявив, що обсяг нової програми макрофінансової допомоги Європейського Союзу для України становитиме 1,8 млрд євро.

У заяві Єврокомісії обсяги програми не вказуються.

Нагадаємо, Європейська комісія не виплатить третій транш макрофінансової допомоги Україні у розмірі 600 млн євро за програмою, затвердженої у 2015 році.

Коментарі

Позначки: , , ,