Агрохолдинг МХП оголосив конкурс проектів для розвитку сільських громад на Львівщині

Новини 17 Травня, 2019 247

Фото: ukranews.com

Найбільший виробник курятини в Україні – агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» (МХП) оголосив відбір ста українських сільських громад у восьми областях України в рамках конкурсу мікрогрантових проектів ”Село: кроки до розвитку” із загальним обсягом фінансування до 5 млн грн.

Про це повідомила керівник відділу корпоративної та соціальної відповідальності Вікторія Нагірняк на прес-конференції в УНІАН.

”У 2019 році ми оголошуємо вже четвертий конкурс” Село: кроки до розвитку ”у восьми областях, де присутні потужності компанії. Конкурс спрямований на стимулювання соціальної активності в сільських громадах, підтримку бізнес-ініціатив громадян, а також, як би голосно це не звучало, зниження трудової міграції з України. Переможці конкурсу отримають від МХП грант на реалізацію свого проекту в розмірі 50 тис. грн. При цьому загальний обсяг фінансування конкурсу становитиме 5 млн грн”, – сказала Нагірняк.

Вона також відзначила, що перевага буде у проектів, які спрямовані не тільки на економічний розвиток краю та отримання комерційного прибутку, а й мають соціальну складову – враховують створення нових робочих місць і залучення до бізнес-діяльності інших громадян громади.

Нагірняк зазначила, що для отримання гранту учасники мають подати організаторам конкурсу в своєму регіоні заявки у вигляді бізнес-плану до 30 червня 2019 року. Вона також додала, що в 2019 році конкурс проводитиметься у восьми областях – Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Черкаській, Дніпровській, Львівській, Вінницькій та Київській.

При цьому, за словами керівника проектів громадської організації ”Центр громадської експертизи” Романа Михайлова, брати участь в конкурсі можуть фермерські господарства, сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, приватні підприємства та інші форми малого бізнесу, а також фізичні особи-підприємці та навіть незареєстровані як підприємці громадяни без досвіду підприємницької діяльності.

За словами учасників конференції, протягом наступного місяця для учасників проводитимуться інформаційні зустрічі та семінари, а переможці будуть визначені на початку осені.

Довідка. Компанія «Миронівський хлібопродукт» – найбільший виробник м`яса птиці в Україні. Крім птахівництва і суміжних виробництв, холдинг займається вирощуванням кукурудзи, соняшнику, пшениці, ріпаку, фруктів, а також виробництвом яловичини, ковбасних виробів. Земельний банк компанії становить близько 370 тис. гектарів.

Коментарі

Позначки: ,