85-річний житель Винник за пенсію видав поетичну збірку «Олекса Довбуш»

Новини 30 Січня, 2019 171

Василь Перцович. Фото: "Винниківський вісник"

28 січня у львівському видавництві «ПАІС» вийшла друком збірка поезій «Олекса Довбуш». Її автор – винниківчанин Василь Перцович.

Як повідомляє «Винниківський вісник», 4 січня цього року пенсіонер-педагог відсвяткував 85-річний ювілей. Із 60-х років він живе у Винниках, а народився в с. Верхній Березів, ща на Івано-Франківщині. Колишній вчитель фізики та математики писав вірші протягом усього життя. Але не зрадив своїй вчительській професії за понад п’ятдесят років, одинадцять із яких працював у винниківській СЗШ № 47.

Два роки тому видав першу збірку поезій «Відлуння гір». Друга його літературна віршована праця – «Олекса Довбуш». Обидві збірки присвячені українським Карпатам, темам української ментальності, патріотизму та історичної ідентичності.

«Збірка поезій сповнена неповторним духом давніх Карпат, де химерно переплелися історичні реалії, легенди та оповідки. У поезіях автора виразно відчувається відгомін боротьби за незалежність та вільне життя людей на власній землі», – йдеться в анотації до книжечки.

«Я добре знаю Карпати й тому можу про них писати, – каже Василь Перцович. – На видання книги витратив власні заощадження. Знаєте, хочеться після себе на пам’ять щось залишити. Тому не просто пишу, як-то кажуть, «у шухляду»,  а видаю свої поетичні збірки. Це не страшно, що за власні кошти… Сподіваюся, що книжка «Олекса Довбуш» – не  остання, бо мені легко пишеться. Та й хочеться висловити у віршах ті знання, які накопичилися протягом десятиліть».

 

Коментарі

Позначки: ,