600 тис. додаткових пасажирів планує залучити Міжнародний аеропорт «Львів» у 2019 році, − Володимир Омелян

Новини 05 Лютого, 2019 221

Ілюстрація: прес-служба аеропорту "Львів"

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час розширеної прес-конференції 5 лютого 2019 року представив плани з розвитку авіаційної галузі на 2019 рік. У заході також взяли участь: Олександр Більчук – Голова Державної авіаційної служби України, Микола Божко – керівник Державного агентства інфраструктурних проектів України, Павло Рябікін – генеральний директор ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», Тетяна Романовська – генеральний директор ДП «МА «Львів» ім. Данила Галицького», Сергій Кандауров – директор КП «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс».

Про це інформує прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Володимир Омелян відзначив досягнення керівництва Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького: «З вимираючого міжнародного аеропорту «Львів» у 2015 році, сьогодні ми маємо західноукраїнський хаб, який росте на очах і додає потужності регіону та розвитку економіки. Фактично, за 3 роки нашими спільними зусиллями аеропорт «Львів» перетворився на сучасний авіавузол із великими перспективами розвитку не тільки пасажирських, а й вантажних перевезень. За три роки пасажиропотік виріс з 700 тис. до 1,6 млн пасажирів. У 2019 році планується залучити додатково ще 600 тис. пасажирів», − заявив Міністр інфраструктури України.

Генеральний директор Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Данила Галицького» Тетяна Романовська підкреслила, що протягом останніх трьох років аеропорт змінився – ріст пасажиропотоку 2018 році становив рекордні 47,9%. «Термінал, який був збудований у рамках реконструкції 2012 року, фактично заповнений. У 2019 році навіть деякі рейси плануємо переводити в стару будівлю терміналу. Цього року будемо мати повне функціонування терміналу та зможемо і далі забезпечувати ріст перевезень», − наголосила Тетяна Романовська.

Очільник аеропорту «Львів» повідомила, що активно тривають роботи з ремонту старого пасажирського терміналу. Також у планах на 2019 рік реконструкція старого пасажирського терміналу під термінал підвищеного комфорту, будівництво ангару, реконструкція готелю «Тустань», будівництво вантажного терміналу та інше.

Також Тетяна Романовська відзначила, що опрацьовується питання розвитку далекомагістрального сполучення у напрямах до Чикаго, Торонто, Нью-Йорку та інших міст: «Наступним нашим викликом будуть переговори з авіакомпанією Delta або American Аirlines. Ми можемо бути резервним або навіть основним аеропортом для великих і далеких перевезень. Ведемо переговори з азіатським країнами. В кінці лютого чекаємо операційний візит компанії Qatar Airways, які будуть оцінювати наш аеропорт, його пасажироспроможність, прийомну здатність. Полегшення візових режимів з країнами Азії дають нам поштовх на розвиток таких перевезень».

Коментарі

Позначки: , ,