4 ОТГ Львівщини ще можуть провести у цьому році перші вибори, – експерт

Новини 17 Серпня, 2018 155
Віталій Корецький

Віталій Корецький

Незважаючи на те, що Центральна виборча комісія 16 серпня не призначила перші вибори в об’єднаних територіальних громадах, 4 громади Львівщини, які чекають відповідного рішення ЦВК, ще мають шанс провести свої перші вибори у цьому році. Про це заявив консультант з правових питань Офісу реформ у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України Віталій Корецький. Про це інформує Офіс реформ у Львівському РВ АМУ .

За його словами, надію на це дає те, що під час засідання ЦВК

скасовано імператив щодо можливості призначення перших місцевих виборів в ОТГ лише два рази на рік – на останню неділю квітня та останню неділю жовтня. І це означає, що вибори в ОТГ можуть відбутися в листопаді або грудні 2018 року.

«Рішення про призначення перших виборів може бути прийняте на будь-якому засіданні Центральної виборчої комісії, і Асоціація міст України звернулася до ЦВК з прохання призначити ці вибори якомога швидше. Цього вимагають і організаційні і бюджетні процеси, які повинні здійснити новостворені об’єднані територіальні громади. Нинішню ситуацію можуть використати на свою користь 11 громад Львівської області, які отримали можливість завершити процес утворення ОТГ і розраховувати на те, що перші вибори будуть призначені  у цьому році. Це стосується громад Буського, Турківського, Яворівського та Радехівського районів, які розпочали процес об’єднання», – зазначив Віталій Корецький.

Нагадаємо, на засіданні Центральної виборчої комісії 16 серпня за включення  до порядку денного проекту постанови щодо скасування заборони на проведення виборів в ОТГ,  які мали відбутися в кінці жовтня 2018 року, проголосували лише п’ять з восьми необхідних членів ЦВК.

Водночас під час засідання скасовано імператив щодо можливості призначення перших місцевих виборів в ОТГ лише два рази на рік – на останню неділю квітня та останню неділю жовтня (Постанова ЦВК від 12 лютого 2016 року №32). Це означає, що вибори в ОТГ можуть відбутися в листопаді або грудні 2018 року.

На рішення ЦВК щодо призначення перших виборів чекає 4 об’єднаних територіальних громади Львівщини – Бібрська, Зимноводівська, Лопатинська та Меденицька.

Усього на Львівщині створено 39 ОТГ.

 

Коментарі

Позначки: , , ,