У Львові тривають громадські слухання щодо реорганізації вулиць Вітовського, Болгарської та Сахарова

Новини 22 Червня, 2018 153

Цього тижня у великій сесійній залі Львівської міської ради відбулось обговорення щодо облаштування території, обмеженої вулицями Вітовського, Болгарської та Сахарова та за участі головного архітектора проекту Юрія Столярова.

Станом на зараз, територію між вулицями Сахарова, Вітовського та Болгарською планують облаштувати у  громадський простір, реорганізувати рух та відновити Пелчинський став.

Відповідно до запропонованого проекту, на перехресті вулиць Сахарова та Вітовського, на території старого трамвайного депо, пропонують створити новий громадський простір для різних груп населення.

“Чому ще так потрібне розроблення цього детального плану, це також і перетворення трамвайного депо, яке вже зараз не фунціонує як депо повноцінне, бо трамвайний парк постійно зростає, перетворення цього старого трамвайного депо під пристосування для громадських фунцій”, – зазначив під час громадських слухань головний архітектор проекту Юрій Столяров.

Інженерні будівлі ЛКП “Львівелектротранс” планують зберегти та відновити, таким чином створивши нові робочі місця для працівників ЛКП.

Крім реконструкції наявних будівель трамвайного депо, поруч у проекті передбачено будівництво нового офісного центру та розміщення дитячого дошкільного закладу.

На вул. Карпинця пропонують збудувати квартал садибної забудови з десяти будинків на два поверхи. Новий квартал має вмістити 361 мешканця, паркомісця та індивідуальні гаражі.

Крім цього, у проекті пропонують змінити організацію руху транспорту, відповідно до пропозицій ЛКП «Львіватодор». Відтак для громадського транспорту створять об’єднану смугу руху, а трамвайну колію продовжать вздовж вул. Коперника.

Громадське слухання щодо врахування громадськтих інтересів під час розроблення детального плану згаданої території триватиме до 2 липня.

Пропозиції можна подавати до 2 липня 2018 року до відділу громадського партнерства управління “Секретаріат ради” Львівської міської ради через Центри надання адміністративних послуг м. Львова.

Пропозиції подаються громадянами у письмовому вигляді із зазначення прізвища, імені та по батькові, місця проживання, особистим підписом та повинні містити обгрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил. Пропозиції громадськості підлягають реєстрації органом місцевого самоврядування та розглядаються розробником і замовником проектів містобудівної документації у місячний строк. За результатами розгляду пропозицій заявнику надається відповідь.

Коментарі

Позначки: , , ,