100 років Української Соборності. Програма святкувань на Львівщині

Новини 22 Січня, 2019 88

Фото: Olha Mateychyk/facebook

Сьогодні,  22 січня, українці відзначатимуть сторіччя Дня Соборності України – возз’єднання ЗУНР та УНР. З цієї нагоди у низці міст України заплановані різні святкові заходи.

Програма святкувань у Львові

Жителів Львівщини закликають прикрасити свої будинки, подвір’я, балкони чи вікна державними прапорами, щоб урочисто відзначити День Соборності.

О 8:00 у школах Львова проведуть онлайн-захід “Ланцюг єднання живого слова”. Це читання художніх творів на патріотичну тематику в онлайн-ефірі, що триватиме 5 хвилин. Для участі необхідно зайти у Facebook-групу “Ланцюг єднання живого слова”, заздалегідь зареєструвавшись у ній.

З 11:00 у Львові учасники заходів покладатимуть квіти та запалюватимуть лампадки на могилах борців за незалежність України на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища; покладатимуть квіти до Меморіалу воїнам Української Галицької Армії на Личаківському кладовищі; запалюватимуть лампадки біля могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Вітовського, коменданта Січових Стрільців Галущинського, керівника і засновника “ПЛАСТу” Тисовського, воїна УГА Левицького; запалюватимуть лампадки біля могили учасника АТО Гурняка.

Відбудеться покладання кошика з квітами та лампадок до могили Президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича; покладання лампадок до могил воїнів АТО на полі почесних поховань №76 Личаківського кладовища.

13:00 – відкриють меморіальну дошку, присвячену 100-річчю формування першого Львівського піхотного полку імені князя Лева на будівлі ПВК “Захід”.

17:00 – відбудеться мистецьке дійство “100-річчя Соборності”, громадське віче та акції “Живий стяг Соборності” на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку.

18:00 – урочиста академія з нагоди свята у Львівському Національному Академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

Водночас о 18:00 на площі Ринок зачитуватимуть Акт Злуки із відеорядом написання Акту та співатимуть Стрілецькі пісні. Там же зіграє музичний гурт “Торнадо брасс бенд”, – повідомляє 24tv.ua.

Сторіччя Соборності України відзначатимуть у районах Львівщини: тут відбудуться культурно-мистецькі та патріотичні акції.

 

 

Коментарі

Позначки: ,