Коронавірус

У Львівській області 553 людини заразилися COVID-19

У Львові та на Львівщині 553 підтверджені випадки інфікування коронавірусом.

Як пише «Четверта студія», у прес-службі Львівської міської ради повідомили, що станом на 08.00 год  6 травня, у Львові та на Львівщині підтверджено 553 випадки інфікування коронавірусом, з них 16 — летальні.

Загалом за весь період карантину до Львівської обласної інфекційної лікарні звернулись 2446 осіб, госпіталізовані — 427, на амбулаторному лікуванні — 2019 осіб, виписані — 297 осіб. Зараз у лікарні перебуває 131 особа, з них в реанімації — 5 осіб, на апаратні ШВЛ — 2 особи. Загалом коронавірусну інфекцію виявлено — у 553 осіб, 16 людей померло. 116 пацієнтів одужало.

За оперативними даними, за вчорашню добу лабораторні центри в місті провели 224 ПЛР-тести, з яких 39 — позитивні.

“Зважаючи на рішення уряду щодо послаблення карантинних обмежень, з наступного тижня у Львові буде розширено спектр надання допомоги в поліклінічних відділеннях. Йдеться про консультативну допомогу, планові фізіотерапевтичні процедури та лабораторні дослідження. Водночас з відновленням повноцінної роботи стаціонарних відділень не поспішатимуть. Адже за останню добу виявлено 39 позитивних ПЛР-тестів”,  про це розповів головний медик Львова Володимир Зуб.

“Статистика останні днів хвилеподібна — то 8 чи 14 нових виявлених випадків, то пікові виявлення 34 — 35 нових хворих. От за минулу добу 39 нових позитивних результатів ПЛР. Вони зі всієї області і міста Львова, але тим не менше за останній період — це найвища кількість виявлених ПЛР за одну добу. Тому ми будемо дивитись за ситуацією, і якщо наростання не буде, то, напевно, ми будемо відкривати і наші стаціонари, ймовірно, з 22 травня”, — розповів Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

У Львові зіткнулись два трамваї (ФОТО, ВІДЕО)

Львівелектротранс відмовився коментувати ситуацію

2 години тому

Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді

У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

3 години тому

На Львівщині сталася смертельна ДТП (ФОТО)

Попередньо загинула дитина

3 години тому

У Львові через ДТП ускладнений рух (ВІДЕО, ФОТО)

трамвай зійшов з рейок

3 години тому