Сонцесяйний будівничий львівських ставів, або запасайтеся човнами, шановні львів’яни

18 Серпня, 2018 407
Після вчорашнього розгулу стихії, коли майже все місто опинилося під водою на глибині від 10 сантиметрів до півтора метри, наш Сонцесяйний Андрійко Іванович знову «відмазався» від ситуації звинувативши львів’ян, котрі не дають йому відбудувати Пелчинський став і перетворити Львів на європейську столицю.

З одного боку воно ніби й логічно виглядає – мати в центрі міста величезний став, куди могла б діватися всі вода після дощу. Але є тут кілька нюансів, про які наш славний мер чомусь не розповідає.

Якщо став має прийняти всю воду зі Львова під час та після дощу, тоді логічно, що до дощу він має бути порожнім, чи я чогось не розумію? Бо якщо він буде повним – то вся вода підтопить навколишні будинки і ситуація буде гіршою ніж вчора, адже з водою зі ставу в будинки припливе вся водяна фауна. ЇЇ потім доведеться виловлювати і визбирувати по всіх закапелках.  А ті, що не знайдуться, будуть розкладатися і створювати антисанітарні умови ще довший час.

Стихія, яка пройшлася Львовом, затопила не тільки район трамвайного депо, справжні ріки текли по всіх вулицях міста. Як наш сонцесяйний планує направити всі дощові ріки в один став? Звичайно, з Біблії нам відомі випадки, коли вдалося заставити море розступитися, але не впевнений що це під силу Андрійкові Івановичу. Тому відбудова Пелчинського ставу, можливо, вирішить питання тільки одного невеликого району міста.  А всі решта як?

Якщо слідувати геніальній логіці очільника Львова, дощові ставки потрібно спорудити у кожному районі Львова. Біля церкви св. Анни викопати Шевченківський став, біля Приміського залізничного вокзалу – Чернівецький став, на Личаківській – Андріївський став, на Хмельницького – Підзамчівський…. Варіанти назв і локацій можна вибирати і обговорювати.

Львів затопило

Львів затопило

Але можна піти далі і при реконструкції  кожної вулиці у Львові, одразу будувати став, щоб сховати всю криворукість наших проектантів. До слава, чи не передбачений часом такий ставочок на вулиці Бандери, яку хочуть найближчим часом зруйнувати. Треба підкинути цю ідею нашим урбаністам.

І на 25-ту каденцію на посаді міського голови нашого сонцесяйного у Львові кожен район матиме свій став. Тут можна буде і відпочити, і рибку половити. До слова, Львів колись славився своїми щупаками, яких подавали на королівський стіл. І поплавати зможуть ощасливлені мешканці Львова ,співаючи осанну геніальному Андрійку.

Але буде це все ще не скоро, а зараз достатньо було б тримати системи каналізації в належному стані і при ремонтах вулиць, робити правильні розрахунки. Адже навіть в цьому році стихія показала, що вона не любить халатного до себе відношення і може викинути несподівані фортелі. Але хто б до цього дослухався.

А тим часом, поки наш мер піариться на своїх телеканалах, звинувачуючи всіх і вся, що не дають йому працювати, Шановні львів’яни –  запасайтеся човнами! Цей дощ надовго!

Коментарі