Попу зупинити легше, аніж автомобіль

09 Серпня, 2018 207
Днями спостерігала як бабця, років 60, тягнула за собою маленького онука… (УВАГА!), через 4 смуги посеред дороги. В мене два питання: або бабця має дуже круте страхування, або не має мізків.

Мене завжди цікавило, навіщо люди перебігають дорогу поза «зеброю», через 4 смуги, у час пік, перед КАМАЗом. Якою логікою керуються такі камікадзе? Встигнути на маршрутку, не запізнитись на роботу чи небажання йти 100 метрів до «зебри» чи світлофора?

А ви знаєте, що вашу попу зупинити легше, ніж величезне авто. А ви знаєте, що вночі, в дощ, заметіль вас на дорозі не видно. Тому є ризик, що цей забіг на коротку дистанцію стане останнім у вашому житті. А ви знаєте, що ви не Усейн Болт і не встигнете так швидко перебігти, щоб не створити аварійну ситуацію на дорозі?

Можливо ви прорахували точну кількість метрів дороги, визначили свою швидкість і час для цього «маневру», але пам’ятайте, що в разі помилки, ваші нутрощі доведеться збирати по асфальту. І я сумніваюся, що вам хочеться, щоб ваше тіло лежало посеред мікрорайону, накрите, чорним целофаном.

Бережіть себе, бо ціна помилки буде коштувати вам життя, а водію, який не встиг загальмувати, нервів і пару років свободи.

Коментарі