Інформаційні війни і наше примарне майбутнє

27 Жовтня, 2019 337

«Нам будуть фабрики кувати ідеали» (с) Володимир Самійленко

Інформаційна революція космічного масштабу змінює все сфери людського життя, устої суспільства, економіку і політику, гуманітарну і військову сфери.  Отримання переважною більшістю людей миттєвого доступу до джерел інформації на порядки підняли швидкості та можливості ознайомлення їх усіма надбаннями людства, всіма його подіями та проблемами, що нас хвилюють. Інформація стала найбільшою цінністю, найважливішим товаром, найсильнішою зброєю, якою володіє людство. З світових лідерів  найшвидше це зрозумів В. Путін, який в вигідних для нього умовах тоталітаризму приступив до практичного використання. Але спочатку  розберемося про сучасне розуміння феномену інформації, її форми і методи використання у людській практиці.

Фактично інформацією є знаний нами Всесвіт, який весь зітканий з інформації. Людині доступна лише невеличка частка її, яку ми сприймаємо у візуальній, вербальній, цифровій та енергетичній формах. Ми отримуємо потрібні для нас відомості про навколишній світ, самих себе, наші потреби і звершення, про час і простір, про все те, що оточує людину.  Поряд з потрібною і правдивою інформацією людина отримує нейтральну(інформаційний шум), шкідливу (отруйну, токсичну), смертельну. Інформація є джерелом знань, вмінь і навиків для людини, її збагачує і робить мудрою, а тому справедливо біологи назвали нас гомо сапієнс. Одночасно вона є і ворогом нашим, бо в руках нечесних і ворожих сил приносить біду, бідність, сльози і смерть, вона є небезпечним знаряддям в руках наших ворогів.

Найбільш небезпечним є те, що власне інформація стала найбільш дієвою зброєю в руках злочинців, агресивних або  психічно хворих політиків та інших пройдисвітів. В інформаційний простір, особливо світову павутину, ринула величезна кількість ворожих сил держав агресорів, в першу чергу Росії. Путін вперше у світі створив спеціальні інформаційні війська, які разом з ФСБ, ГРУ, МЗС розгорнути широкий інформаційний фронт у його гібридній війні проти всього світу, виділяючи на це величезні кошти. Ця інформаційна зброя сильніша за атомну, бо останню використовують лише для застрашування і стримування агресії, тоді як інформаційна зброя активно і широко використовується 24 години на добу без вихідних і перерви на обід. Путін це першим почав, а тому має вагомі успіхи і повністю в цьому переграв президента США Трампа, який так його просто обожнює! Геополітичним завданням Путіна є розхитати і послабити ЄС і НАТО або навіть їх розвалити, посіяти ворожнечу і соціальні та міжетнічні протиріччя в державах Захочу, матеріально та інформаційно підтримуючи різі крайні ліві та праві партії та протестні  рухи, викликати недовіру до США і позбавити їх лідерства у світі.

Злорадні політики використовують різноманітні методи і прийоми у інформаційній війні, стараються вивести з ладу і налаштувати проти влади населення свого противника, викликати безлад і хаос у державі як ворога, так і конкурента. Для цього використовується брехня, наклепи, масовий гіпноз, залякування, ворожі інформаційні атаки спонукають громадян на ганебні вчинки, зраду, обман, крадіжки, навіть суїцид. Вони намагаються керувати життям людей, викликати масовий психоз, змушують їх до непокори і бунту. Більшість людей ще не усвідомлює, що вони стали піддослідними кроликами в руках негідників, довірливо ставляться до солодких обіцянок в дусі дешевого популізму.

Основним об’єктом у гібридній та інформаційній війні Путін обрав Україну, яку намагається приєднати до своєї відроджуваної середньовічної імперії тьми у межах держави Романових початку ХХ століття! Тобто до його зазіхань включена Польща, Фінляндія, держави Балтії, Молдова. Але Україна на передньому плані. Ця війна проти України ведеться перманентно, з часу відновлення нашої державності. Особливо жорстокою вона стала після Революції Гідності, коли наша пасіонарність набула максимуму і мільйони воїнів, волонтерів та активістів зупинила путінське воїнство, залучила до опору агресору все світове українство, створила потужну антипутінську коаліцію. Надалі Путін вдався до тривалої окопної виснажливої війни, щоб змусити нас до капітуляції. Він надіється, що ми вигравши багато битв, пізніше добровільно програємо нашу виграшну війну, як це було не раз у минулому.

Суть і глобальне значення інформаційної війни Путін не сам винайшов, а запозичив у свого однодумця Геббельса, міністра пропаганди Третього рейху. Останній довів, що брехня як інформаційна зброя має бути страхітливою, бо тоді лиш у неї повірять люди. І йому повірила більша частина німців, що привело світ до руйнівної Другої світової війни. Путін і його пахолки так зомбували значну кількість українців так, що вони повірили, що  Ігор Гладковський  завдав глобальної шкоди українській безпеці тим, що купляв у Росії дефіцитні запасні частини для української військової техніки і зброї за спекулятивними цінами у 2-4 рази вищими їх вартості, щоб наші танки пішли своїм ходом на фронт і стримали наступ агресора. Невже ж воююча Росія могла б собі дозволити продавати нам дефіцитні запчастини за собівартістю, щоб збільшити обороноздатність України? Але не повірили українці американським слідчим, які відкрили у себе кримінальне провадження, що Коломойський і Боголюбов за 10 років через Приватбанк, яким вони тоді володіли, вивели в офшори 470 мільярдів доларів, придбавши за них у США десятки підприємств, фірм і готелів. Невже ж це дрібничка, порівняно  з тими «космічними» 10 мільйонами гривень, які з великими натяжками за декілька років ГПУ приписує батькові і синові Гладковським?

Українці повірили казкам баронеси брехні Ю. Тимошенко, що під час війни Порошенко збільшив свої доходи у 82 рази(!), але не повірили офіційним даним, що він за цей час втратив 40% свого достатку, випавши з десятки найбагатших українців, пожертвував на ЗСУ понад 2 мільярди гривень. Не повірили українці і твердженням англійської газети «Фаненйншел таймс», що пані Юля має у закордонних банках статки у 6-11 мільярдів доларів, а повірили, що вона бідна, не має власної хати і машини, а їх наймає! Прикладів такої брехні, наклепів, підлогів, інсинуацій в сучасних ЗМІ є тисячі, але спритне інформвоїнство  втокмачує в голови українців ту інформацію, яка робить їх ворогами власної української влади, налаштовує проти власної історії, мови, культури і церкви, заставляє любити тих чужинців, які вбивають їх кращих синів і дочок. Путін ініціює закон, за яким українці є носіями російської мови, щоб легше було видавати їм російські паспорти. Правда, більшість українців володіють російською, часто навіть краще як рідною. Але більшість росіян в Україні не володіють державною українською мовою, гидливо нехтують нею, підтверджуючи давнє правило, що рабовласник ніколи не буде говорити мовою рабів!

Інформаційні війни мають на меті корегувати поведінку і мислення людей, зробити їх послушними тим програмам і настановам, які вже імплементовані в їхню свідомість і будуть ними управляти до кінця життя. Це на перший погляд лінивої людини дуже вигідно, бо не потрібно напружуватися, мислити, шукати, сумніватися. В людини вони витравлюють почуття любові, співчуття, гніву, ненависті, доводять її до стану овочів, наближають її інтелект до рівня робота. Ментор завжди розумніший, переконливіший, має рацію і не підведе тебе, а тому його потрібно завжди слухати і жити та працювати за його порадами і вказівками. Значно погіршити становище людини у сучасному світі може створення штучного інтелекту, розумних і думаючих машин, які не матимуть віри, сумління, сумнівів, а будуть діяти лише за доцільність і власної вигоди. Тоді люди стануть їх придатками, рабами, і для них розумні машини будуть кувати ідеали, а не філософи і письменники. Дійсно мав рацію наш славний поет і громадянин Володимир Самійленко!

Коментарі